• office@trendkamplar.com
  • 0 (535) 370 50 42

FİRMA KATEGORİLERİ

For Rest House Kır Evi

HABER DETAYI

25 Ocak 2018 14:49

Karagöl Yaylası Taraklı Sakarya

Karagöl Yaylası Taraklı Sakarya

Karagöl Yaylası Taraklı’nın 21 km kuzeydoğusunda Samanlı Dağları’nın uzantısı olan dağlar üzerinde yer alıp deniz seviyesinden yüksekliği 1200 metre dir. Etrafı tamamen çam, kayın, köknar ve meşe ağaçları ile kaplı olan Karagöl Yaylası, 567 hektar genişliğindeki alanıyla, bol oksijenli havası ve soğuk içme sularıyla doğal bir tedavi merkezidir.

İlkbaharda karların erimesiyle sularla kaplanan yayla, nisan ayının ikinci yarısında, sular tamamen çekildikten sonra doğa harikası bir görünüme bürünmektedir. Yaylada her hafta cuma günleri pazar kurulur ve o gün akşama kadar çeşitli şenlikler yapılır. Tamamen ahşaptan yapılmış yayla evleri ilgi çekmektedir. Her yıl yurt içinden binlerce insanımız burada kamp kurup konaklamaktadır.

UZUNLUĞU: 8 km
ZORLUK DERECESİ: 1
ÖZELLİKLERİ: Yürüyüşümüzün başlangıç noktası olan Karagöl yaylasında (1200 r.k.) çam, kayın, meşe ve köknar ağaçları bol miktarda bulunmaktadır. Bol oksijenli havası ve nefis soğuk içme sularıyla her yıl binlerce doğasevenin kamp kurup konakladığı mükemmel bir yayladır. Yaylanın üstünde bulunan kanallar ilkbaharda karların erimesiyle suyla dolmaktadır. Yaylada bulunan evlerin büyük bir bölümü ahşaptan yapılmıştır.

İMKÂNLARI: Yayladaki ahşaptan yapılmış evlerin bazıları, yaz aylarında gelen ziyaretçilere pansiyon olarak kiralanmaktadır.

TAVSİYELER: Yayla üzerinde bir çok küçük yürüyüş rotaları vardır. Yürüyüşe yeni başlayanlar için idealdir. Yaylada her Cuma günü Pazar kurulur. Pazarda alışveriş sırasında mutlaka yüzyıllardan beri sürdürülen ve geleneksel bir el sanatı olan kaşık ustalarının ellerinden çıkmış, şimşir ve kayın ağaçlarından yapılmış kaşıklardan alın. 200’e yakın usta çeyiz sandığından, telefonluğa, resim çerçevesinden, tepsiye, rahleden, ekmek sepetine kadar birçok ürün yapmaktadırlar. Fotoğraf severleri güzel kareler bekliyor. Büyük bir yayla olmasıyla kış aylarında çok kar olacağında tozluk ve hedik kullanılmasını tavsiye ederiz

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen doğa yürüyüşleri Taraklı Karagöl Yaylası’nda yapıldı

Ayrıca 2009 Yılında Karagöl Mahtumlar Yaylasında yapılan suni karagöl gölü de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Karagöl yaylasındaki göl piknik yapmak ve kamp kurmak isteyenleri ideal bir manzara ile karşılamaktadır.

Bu bölgede kamp yapmayı düşünen kampçılar için tavsiyemiz sayfamızda bulunan KAMPLAR bölümünden bölgede bulunan tesisleri incelemeleri olacaktır.

HARİTA

 

Firma Bilgileri

Çadır Kamp
Sadece Whatsapp Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
error: Content is protected !!
Open chat
1
Whatsapp' dan Yardımcı Olalım.
Hoşgeldiniz !
Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?